Уявіть собі теплий аромат смачного хліба, який виходить із печі. Аромат наповнює весь будинок.
Смак цього хліба не схожий ні на що, що можна знайти в магазині. Скуштуйте один раз, і ви більше ніколи не захочете повертатися до купленого в магазині хліба.
ОТРИМАВШИ ЦЮ КНИГУ
Ви ЗМОЖЕТЕ
Назавжди відмовитись від магазинного хлібу
Радувати своїх близьких домашнім хлібом
Не витрачати час та кошти на інгредієнти та пропрацювання рецептів
Зрозуміти як зберегти сильну закваску надовго
Пекти хліб на замовлення
Отримувати задоволення від випікання
крок за кроком — Від закваски до хрусткої скоринки
У книзі зібрані покрокові інструкції, поради щодо інгредієнтів та понад 20 авторських рецептів, які допоможуть створити справжню домашню випічку — легко, смачно і з користю для здоров’я.
Розділ 1: Створення закваски
Закваска та її види.
Методи виведення закваски
Методи та особливості ведення закваски
Методи зберігання закваски
Розділ 2: підготовка
Інвентар
Борошно, його види та зберігання
Інгредієнти для випічки
Вологість тіста
Методи роботи з тістом
Ферментація. Розрізи і надрізи
Методи випікання
Розділ 3: Робота з тістом
Tartine Bread
Житній хліб з журавлиною
Гречаний хліб
Шпинатний хліб
Цільнозерновий хліб
Шталійська фокача
Повітряна піца
Картопляний хліб
Чіабата
Пуховий хліб “Хоккайдо”
Шоколадний хліб з журавлиною
Французький багет
Французька булка
Тостовий хліб
Гарбузовий хліб
Розділ 4: рецепти на заквасці
Бонус
7 рецептів на залишках закваски
Маковий кекс
Млинці з гарбузом
Млинці звичайні
Крекери
Бельгійські вафлі
Кекси з горіхами та сухофруктами
Оладки
ВІДГУКИ ПРО КНИГУ
Відгуки тих, хто вже придбав книгу та спробував рецепти. Вони діляться своїм досвідом, результатами та радістю від власноруч спеченого хліба на заквасці.
Привіт, я Анастасія Литвиненко. Велика прихильниця пошуку всього "здорового" у житті , спорт, їжа та гармонія зі своїм тілом.
Я завжди шукала альтернативу магазинним солодощам та хлібу, бо все промислове вже давно втратило користь. Це мене привело до здорової випічки. А саме випічки на заквасці.
Хліб - є основою нашого столу. Тому його відродження стало основним для мене. Адже він складається лише з борошна, води та солі. Саме так пекли наші прабабусі.
Тому я хочу навчити вас випікати смачний - справжній хліб легко. Приєднуйтесь у магічний світ хлібу та закваски!
Раніше я займалась кондитерською справою і вчилася на хореографа, але любов до готування та створення чогось нового переважили.
10000+ людей вже відкрили для себе магію домашнього хліба.
Обираючи хліб на заквасці, ви не лише отримаєте високоякісний хліб, але також насолоджуєтеся численними користями для вашого здоров'я та створюєте незабутні враження для себе та своєї родини.
5 причин НАВЧИТиСЬ ВИПІКАТИ
хліб на заквасці
01
Натуральність та висока якість:
Хліб на заквасці виготовляється за допомогою природного бродіння, без використання хімічних домішок і консервантів. Це гарантує високу якість та природний смак продукту.
03
Доступність поживних елементів:
Закваска сприяє розщепленню фітатів, що допомагає вивільнити мінерали, такі як кальцій, магній та цинк, роблячи їх більш доступними для організму.
04
Сприяє здоров'ю травлення:
Присутність закваски у хлібі підвищує рівень пробіотиків, корисних для здоров'я кишкової флори. Це може покращити травлення та зміцнити імунну систему.
02
Легше, смачний та поживний:
Закваска поліпшує текстуру та смак хліба, роблячи його більш ароматним та соковитим. Закваска також розщеплює фітинову кислоту, що поліпшує засвоєння поживних речовин.
05
Сприяє вивченню й творчості:
Вивчення виготовлення хліба на заквасці відкриває шлях до творчого процесу та експериментів з різними видами муки та закваски. Це може бути цікавим та задовільним хобі.
Ні, все необхідне для майстерні обладнання знайдеться на будь-якій домашній кухні. Вам знадобляться лише борошно, ваги, одна банка на 0,7-1л, чавунний казан або шамотний камінь
Усе залежить від вашого темпу. Книга побудована так, що ви зможете спекти перший хліб одразу після ознайомлення з усіма інструкціями, які роблять процес простим і зрозумілим навіть для новачків. А з кожною наступною буханкою ви будете ставати ще впевненішими.
Абсолютно! Книга створена для того, щоб провести вас від першої закваски до ідеального хліба, з детальними поясненнями на кожному етапі. А більш досвідчені пекарі дізнаються багато нових і корисних порад, які мають значення.
Досвід показує, що хліб виходить навіть у тих, хто ніколи раніше не пік. У книзі все подано покроково й максимально зрозуміло — просто дотримуйтесь інструкцій та порад, і ви обов’язково спечете свій перший хліб на заквасці